Kuruyemiş Dolabı
Kuruyemiş olarak ifade edilen ve çok geniş alanlara yayılan, bununla da kalmayıp insanların çeşitliliğe göz önünde bulundurduğumuz zaman en fazla tercih ettiği bu ürünler gerçekten de ticari olarak da büyük bir yapıya sahiptir. Öyle ki bu konuya hayatın neredeyse her anında yer vermek mümkündür. Gece gündüz, yaz kış demeden kuruyemiş çeşitleri içinde öne çıkan bir isim her zaman ama her zaman bulunmayı başarır. Bu durum da zaten biraz önce anlatmaya çalıştığımız o devamlı ticaretin sürekli yenilenmesi için, sürekli canlı kalması için oldukça önemli bir atılım olarak dikkat çeker. Fakat insanlar tarafından böylesine ilgi görüp böylesine tercih edilen bir ürün grubu olmasına rağmen onun da secicilik konusunda ciddi anlamda kriterleri olduğunun altını çizmeden edemeyiz. Yani amiyane bir başka söylem ile kuruyemiş deyip geçmek gerçekten de oldukça yanlış ve müşteri kaybına götüren bir davranış şekli olacaktır hiç şüphesiz ki. Bu konuda en önemli görev elbette ki bu satışı gerçekleştiren üreticileri düşmektedir.
Aslında üreticilerden daha çok satışı gerçekleştiren yerlere, mekanlara düşer görev. Zaten genel olarak kuruyemişçi ya da kuruyemiş dükkânı olarak ifade etmeye çalıştığımız böyle yerlerde en önemli olgunun ilk başta kuruyemiş dolabı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Zaten bunun sonrasında da üzerine yapılanan her şey kalite standardına uygun bir şekilde gerçekleşecektir. Belki çok doğal olarak kuruyemiş dolabını böylesine en temel taş olarak nitelendirip her şeyi onun üzerine şekillendirmenin mantığını merak edenler olabilir. Aslında bunun cevabı tercih edilen kuruyemiş markaları ya da mekanlarda gizlidir. Biraz daha açacak olursak eğer ki, bazen alınan kuruyemişten, çeşidi ne olursa olsun istenilen tat alınamaz öyle değil mi? İşte bu durum direkt olarak onun korunması ya da başka bir söylem ile ifade etmek gerekirse tazelik konusu ile alakalıdır. Zaten bunun neticesi olarak da çıkacağımız kapı yine aynıdır. Yani kuruyemiş dolabı olan ve satış işlemini bunun üzerinden, bu tür reyonlardan gerçekleştiren yerlerde kalite standartı her zaman için en üst düzeyde bulunur. Tüm bu söylediklerimizle paralel olarak da zaten kuruyemişlerin hem saklanma ömründeki hem de gördükleri ilgideli değişiklikler çok olumlu bir şekilde yansır tüketiciden üretici/satıcıya.
Aslında üreticilerden daha çok satışı gerçekleştiren yerlere, mekanlara düşer görev. Zaten genel olarak kuruyemişçi ya da kuruyemiş dükkânı olarak ifade etmeye çalıştığımız böyle yerlerde en önemli olgunun ilk başta kuruyemiş dolabı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Zaten bunun sonrasında da üzerine yapılanan her şey kalite standardına uygun bir şekilde gerçekleşecektir. Belki çok doğal olarak kuruyemiş dolabını böylesine en temel taş olarak nitelendirip her şeyi onun üzerine şekillendirmenin mantığını merak edenler olabilir. Aslında bunun cevabı tercih edilen kuruyemiş markaları ya da mekanlarda gizlidir. Biraz daha açacak olursak eğer ki, bazen alınan kuruyemişten, çeşidi ne olursa olsun istenilen tat alınamaz öyle değil mi? İşte bu durum direkt olarak onun korunması ya da başka bir söylem ile ifade etmek gerekirse tazelik konusu ile alakalıdır. Zaten bunun neticesi olarak da çıkacağımız kapı yine aynıdır. Yani kuruyemiş dolabı olan ve satış işlemini bunun üzerinden, bu tür reyonlardan gerçekleştiren yerlerde kalite standartı her zaman için en üst düzeyde bulunur. Tüm bu söylediklerimizle paralel olarak da zaten kuruyemişlerin hem saklanma ömründeki hem de gördükleri ilgideli değişiklikler çok olumlu bir şekilde yansır tüketiciden üretici/satıcıya.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder